Om oss – Kinnareds Well

Med fokus på enkelwell


Om oss

Mitt i det halländska skogslandskapet hittar du Kinnareds Well, ett företag byggt med genuin småföretagaranda och traditioner sedan tidigt 1950-tal. Företagets framgångsrika koncept baseras på kvalitet, flexibilitet och kundanpassning. Kinnareds Well är idag Skandinaviens ledande tillverkare av enkelwell i korta serier och kundanpassade lösningar. Vi är 12 medarbetare och omsätter drygt 32 miljoner kr.

 

Ägare

I november 2016 förvärvades företaget av nya ägare med småländska rötter och med stor samlad erfarenhet av att driva företag både inom förpackningsbranschen och andra branscher. Peter Syrén är VD och styrelseledamot och övriga styrelsen består av Åke Sjödell, Lars Johansson och Kjell Eberstål som ordförande.

Det välskötta företaget kommer även fortsättningsvis att drivas långsiktigt och med ett gott affärsmannaskap. Ambitionen är att vidareutveckla verksamheten och produkterna till nytta för kunder och samarbetspartners.

 

Affärsidén

Med ett brett utbud av wellprodukter skapar vi totallösningar för våra kunders emballeringsbehov. Lösningarna omfattar emballage för allt från tungviktiga industriprodukter till ömtåliga konsumentvaror.

Vår specialitet är korta serier och kundanpassade lösningar. Vi levererar också standardbredder på rulle samt färdigskurna ark som spar tid och minimerar spill. Med dynor av wellpapp förankras godset effektivt antingen de används som distans, utfyllnad eller hörnskydd.

 

Milstolpar

  • I början av 1950-talet startas Kinnareds Well av Rune Johansson med att bygga och sälja maskiner för wellpappstillverkning. Han får hjälp av sin far Oskar Johansson, som är maskinmästare och deltar i utvecklingen och byggandet av de första wellpappsmaskinerna.
  • Några år senare övergår verksamheten till egen tillverkning av wellpapp, först enkelwell på rulle. En stor produkt blir även TvärWell som används som distansmaterial i dörrar och skåpluckor. TvärWell används även i dag, men i mindre omfattning.
  • Under 1960-talet utvidgas sortimentet med WellDynor och ArkWell. I slutet av 1970-talet tillkommer tryckt enkelwell för reklamändamål och färgad enkelwell för dekorändamål. 1978 tar Runes söner över driften av företaget.
  • Under 1970-, 80- och 90-talet byggs anläggningen ut vid sammanlagt sju tillfällen för att öka både produktions- och lagerkapacitet.
  • På 1980-talet kommer exporten i gång på allvar, med egen försäljning till Danmark och Norge, samt via återförsäljare till övriga Europa. Export sker även utanför Europa.
  • Under år 2000 genomförs företagets hittills största investering genom ytterligare tillbyggnad och installation av en ny wellmaskin som ökar kapaciteten avsevärt. Investeringen ger oss även möjlighet att producera MiniWell och FinWell.
  • I april 2003 manifesterade vi vårt 50-årsjubileum med ett välbesökt och uppskattat Öppet Hus för medarbetare med familjer, kunder, leverantörer och ortsbor. Välkommen att titta närmare i vårt fotoalbum.
  • I december 2009 invigs vår senaste tillbyggnad, som innebär att våra lagerutrymmen utökas med 1.000 m2.